Donkey och Cali

Woho.. Mitt wii är äntligen flashat.. Har testat Donkey Kong nu.. Kuligt! :)

Idag har jag mest bara varit i skolan. Fick smörgåstårtarester til lunch dock och det var smarrigt. Försökt plugga lite till tentan som är om en vecka med.. Gick väl sådär bra. Men det är ju en dag imorgon med. Väl hemma gjorde jag biffar med potatis och pepparsås. Även det smarrigt.

Nu återstår lite Californication och sedan blir det läggdags i någorlunda tid.. Försov mig lite imorse nämligen. Och det vill jag inte göra imorgon.

// Hejdå

Kalle-Mia the psycho doll - biography

Kalle-Mia var en gång en mycket älskad och rar liten docka. Hennes ägare sydde små, söta klänningar till henne och lekte med henne flera gånger varje dag. Kalle-Mia hade en egen lite docksäng bredvid sin ägares säng och varje kväll fick hon en godnattpuss på kinden. Kalle-Mia var lycklig!

Men åren gick och allt erftersom hennes ägare blev äldre ersates gamla laksaker med nya. Den dagen då docksängen försvann placerades Kalle-Mia i en låda tillsammans med de andra dockorna. Kalle-Mia blev full av avund över hur hennes ägare numera lekte med gosedjur och andra leksaker. Hon kunde inte förstå vad som just hade skett. Än mindre acceptera det faktum att hon blivit ersatt och snart bortglömd. Skulle inte hon få leka med sin ägare så skulle ingen annan få det heller..

Så en mörk sen natt smidde Kalle-Mia sina onda planer.. Att för alltid förgöra det och dem som kom mellan henne och hennes ägare. Ingen, nej ingen skulle få gå levande ur det här... Ingen skulle få ersätta Kalle-Mia!



// Beware

Kalle-Mia the psycho doll - Part 1


Grattis min älskling

Idag fyller Kim-Ove 25år.. :)
Igårkväll firade vi det lite med att gå på restaurang.
Idag ska vi fira det med hans och min familj och en smörgåstårta.
Ikväll kommer det lite kompisar.. De ska också få smörgåstårta.
Till efterrätt blir det cheescake.. Blir hungrig bara jag tänker på det.

// Grattis älskling!

Garant

Mitt Grafiska designer-hjärta bultar hårt så fort jag får se Garants snygga design på sina produkter. Jag är helt förbluffad över att de lyckats så otorligt bra. Inte bara på en produkt, utan på alla sorters produkter. De syns i hyllan, de sticker ut jämfört med de andra varumärkena. Dessutom är garant inte så värst dyrt heller. Ibland är de till och med billigaste alternativet.. Jag smälter av lycka! Så snyggt, så bra.. Mig har de absout lyckats fånga. Tack vara sina snygga förpackningar.





// Kolla efter Garant nästa gång du ska handla

Note to self

Här är ett någorlunda bra cheescake-recept:
http://loulaskok.se/2010/08/08/halloncheesecake/

// Remember

Sanctum i 3D

Och så bara sådär så bestämde vi oss för att använda två av våra biocheckar och gå på bio... Sanctum i 3D blir det. Hoppas den är bra!



Lägger ut bild och recept till pajen sen.. För den blev himmlan god måste jag säga. Men vad blir inte gott med Västerbottenost?

// Tjingeling

Handla och städa

Mot affären för att köpa ingredienser till ost- och skinkpaj.. Sedan blir det grovstädning av lägenheten. Som belöning blir det förhoppningsvis en god måltid framför Sveriges mästerkock, i en ren lägenhet..

Har börjat ladda ner alla säsonger av Ally McBeal med.. Var väldigt längesedan man såg det alltså. Men vad jag kan minnas så tyckte jag det var väldigt bra.. Så ser fram emot många timmar framför Ally.

// Paj

Lika som bär

Är det bara jag eller tycker ni inte att Agneta Sjödin och Lillbabs som ung är förhållandevis lika? Kunde valt en bättre bild.. Men ansiktsformen och ögonen.. Lillbabs skulle kunna vara Agnetas mamma typ..



// Tjing

Snyggt från TOPSHOP



Klickbar bild...

// If I got the money..

Willow


William Rast


Blå












// National Geographic

Veckans seriestrippar

Klicka på bilderna för att se stort:




Hämtade på Aftonbladet.se

// Förvånad Robert

För er som gillar film

Vill bara tipsa om en bra filmsida för alla er filmälskare där ute.. Jag brukar gå in där och läsa om vilka filmer som ska tillverkas, vilka skådespelare som blir tilldelade vilka roller och när filmer jag längtar efter har biopremiär.

Viste ni t.ex. att det skall komma en "Man In Black tre", eller att det ryktas om en ny "Terminator" med Schwarzenegger och att "Independence day två" är i åtanke? Viste ni att "The Amazin Spider-Man" släps 3:e Juli 2012 och kommer spelas in helt i 3D? Och viste ni att "Die Hard 5" är i startfasen för att börja spelas in?

Sidan där ni kan få all den här roliga,
intressant och kanske må hända rätt onödiga faktan heter Filmnyheter.nu..



// FilmLover

Bra version av Born this way

Alltså jag har verkligen inget emot Lady gagas egna version.. Tvärtom, den är väldigt bra tycker jag. Men den här versionen var bra den med :)

Ulrik Munther - Born this way

// Tjingeling

Min outfit igår.. Uppsatt hår och ögonskug...

2011-02-19_17_11 (MMS)

Min outfit igår.. Uppsatt hår och ögonskugga med.. Inte likt mig att lägga ner tid på att fixa sådant.. Kjolen är köpt på rea i Köpenhamn. Endast femtio kronor.. Riktigt kap!


Söndagsångest

Igår var jag och Laholm hemma hos Elle och åt mat, drack vin och spelade Kinect.. Mycket trevligt måste jag säga. Vi drog sedan vidare till Sliver/Harrys där vi dansade och drack lite till. En mycket lyckad kväll helt enkelt.

Idag har jag riktig söndagsångest verkligen. Vill inte att det ska bli ny vecka med en massa måsten igen. Vill inte gå till skolan imorgon, vill inte göra instuderingsfrågorna inför tentan, vill inte skriva teoretisk bakgrund till exjobbet, vill inte göra webbprojektet, vill inte gå upp tidigt, vill inte, vill inte, vill inte... Solsidan är det enda som får mig att må lite bättre en dag som denna..

// Pizzarester

Amerikanska blåbärs- och hallonmuffins

Foto: Martha Gustafson (jag)


Ingredienser (till ca 18st):
250 g margarin
4 dl strösocker
6 st ägg
4 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 krm salt
10 dl vetemjöl
2 dl mjölk
250 g frysta bär (t.ex. blåbär och hallon)


Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Smält sedan smöret i t.ex. mikron och blanda det sedan med sockret tills det blir jämnt och poröst (använda elvisp för att det skall gå snabbare). Blanda i äggen. Tillsätt sedan bakpulver, vaniljsocker och salt. Därefter blandar du stegvis i mjölet. Blanda sedan i mjölken. Sluta vispa så fort smeten känns jämn och fin. Vänd tillsist försiktigt ner bären med en slev/sked.

Placera ut 16-20 muffinsformar (stora formar) på en plåt och fördela smeten dem emellan (ca 3/4 med smet i varje form). Grädda dem i mitten av ugnen i ca 20min tills de fått gyllenbrun färg och fast form. Låt sedan svalna!

Tips: Vill du få muffinsarna att svälla över så där fint som alla fik har lyckats med? Använd då en muffinsplåt eller bind ett snöre eller tejpa runt dina formar så att de håller sig stadiga och inte töjs ut av smetens tyngd. Smeten har då ingen annan stans att ta vägen än uppåt och bildar då en fin liten hatt på toppen av muffinsen.

// Ät och njut!

 



Instuderingsfrågor!

Omvärldsanalyserar

// Boring!

Köpenhamn


// Vänner

Muffins

I helgen har jag och tjejerna varit i Köpenhamn.. Det var en trevlig vistelse. Vi strosa runt på ströget, festade och åt på restaurang. Mysigt, trevligt och roligt! Det enda negativa var att någon idiot hade hoppat sönder biltaket på den fina vita Mustangen vi körde. Så vi fick allt sjunka ihop lite i sätet när vi åkte hem...

Denna vecka har bara bestått av exjobb och projektarbete. Fick reda på att jag och tjejerna kom in i Singapore i tisdags med. Roligt eftersom det var vårt förstaval och det enbart fanns tre platser dit. Jag har inte bestämt mig för om ifall jag ska åka än dock.. Vet inte ifall det lockar mig lika mycket längre. Finn mycket annat som börjat kännas mer lockande.. Vi får se vad som sker. I vilket fall är jag säker på att det kommer bli bra vad jag än väljer...

Har en plåt blåbärs- och hallonmuffins i ugnen. Gott luktar det. Tror bestämt de är klara nu så ska gå och titta till dem. Ska dela med mig av en god rätt i form av ett recept i nästa inlägg.. Vi åt nämligen en så god middag här nyss. Och om muffinsarna blir goda kommer kanske även det receptet ut här på bloggen med inom kort. Mat är roligt så förvänta er mycket sådant framöver :)

// Mumma

Angry Birds




// Jag vill ha tjejgosedjuret

3/3 - Done!

Min tredje 25års-fest som ägde rum i lördags (5/2)

Ikväll, eller rättare sagt om en timma ska jag och Kivve ner till Akademien och äta hamburgare. Inget mer. Ingen öl (kanske en till maten), inget festande, bara mat... Billigt och gott. Speciellt när kära Laholm står i köket :)

Till helgen bär det av mot Köpenhamn.. En miniweekend med tjejerna. Det ska bli riktigt nice måste jag säga. Inte varje dag man besöker ett av grannländerna. Kul ska det bli och Spotifylistan för helgen är under tillverkning i skrivande stund

// Ont i ryggen

Berghs School of Communication

Tänk att man måste göra allt (se nedan) detta bara för att få komma in på skolan... För på Berghs där ska man redan kunna allt INNAN man börjar. På Berghs ska man inte lära sig, där ska man redan kunna..
Men gahh så gärna jag hade gått på den skolan istället för den här (utbildningsmässigt). Då hade man antagligen redan haft ett jobb eller i alla fall känt att man varit redo för arbetslivet...

AVSÄNDARE

Svenska staten och en stor investerare.

BAKGRUND
Ohälsotalen ökar i Sverige, sjukvården märker att allt fler arbetsföra personer är i behov av sjukvård pga ohälsa. 
För att vända trenden har en idé vuxit fram: En ny, rikstäckande gymkedja ska etableras i Sverige!  
Ägarbilden är speciell, 50 procent ägs nämligen av staten och 50 procent av en stor investerare. Staten går in med tanken “det är en folkrörelse som ska lanseras”.
Investeraren går in med tanken “vi ska tjäna så mycket pengar som möjligt”.

Ägarnas främsta mål är inte att locka de människor som redan tränar på andra gymkedjor till denna nya kedja, utan detta nya koncept ska fylla funktionen som en instegsmodell, ett "fys-light" för de som inte kan identifiera sig med “hälsofascisterna” på Sats Sportsclub, World Class och Friskis&Svettis.

SYFTE
Att få människor att tänka på sin hälsa och sätta den i första rummet. Mottot kan vara: "Hundra steg är bättre än femtio. Femtio steg är bättre än tjugofem. Tjugofem är bättre än tolv. Tolv är bättre än sex...  osv". 

MÅL
Att inom fem år finnas i ett tjugotal städer i Sverige.
Att inom tio år ha höjt hälsotalet till en attraktiv nivå.
Att minska sjukdagar bland de som tränar.

MÅLGRUPP
Kvinnor och män i Sverige mellan 18 och 64 år. 
Undergruppen är föräldrar mellan 27 och 40 år.

KONKURRENTER
Sats Sportsclub, World Class och Friskis&Svettis.

UNIKT FÖR ÄGARNA
Ägarna har själva tagit fram ett antal USP:ar (Unique Selling Point) som de är nyfikna på att diskutera närmare. En USP är något som är unikt för ett varumärke och något man därmed med fördel kan använda sig av för att särskilja sig från konkurrenterna. De tar med dessa i denna brief för att visa hur de själva funderat:

1. Help Desk istället för Reception: Som i en simhall eller på Clas Ohlson, alltid en person närvarande i hallen att diskutera träning med.

2. Brain-Training: Avancerad fortbildning i hälsa/träning/kropp/själ. Inspelade specialistlektioner i fina grupprum med plats för 10 personer. Hela föreläsningsserier med hemläxor, examina osv

3. Tränings-Buddys: Matchmaking med likasinnade träningskompisar - ett introprogram med gruppcoaching var fjärde vecka.

4. Dating-service: För dig som gillar kroppar som rör sig... 

5. Upplevelsecentrum: Wii-terminaler (dansmattor, tennis, bowling), långa löparband för 150 personer, nya (st)avgångar varje timme, innebandyhall, sköna omklädningsrum med spa-feeling.

UPPDRAG / ARBETSPROVER
Uppdraget är helt enkelt:  att lansera den nya gymkedjan.

Ägarna har beslutat sig för att jobba med bred kännedom i de städer som kedjan öppnar i. Kampanjen ska kunna återanvändas när fler gym öppnar i stad efter stad, stadsdel efter stadsdel.
Sverige ska bli världens friskaste land! För att lyckas med detta behöver uppdragsgivaren er hjälp. De vill se olika tankar och infallsvinklar, allt ifrån analouge natives till digital natives, från insikter till utförande, från grafiska manér till projektplanering.

UPPGIFT FÖR SÖKANDEN TILL GRAFISK DESIGN:


1. Namn och grafisk profil. Ge den nya kedjan ett namn. Motivera namnvalet. Formge namnet i en logotype. Gör en grafisk profil för det nya varumärket:
- Medlemskort, visitkort, brevpapper + 2 valfria förslag på applikationer
- Gör 1 skiss på gymmets exteriör, 1 skiss på gymmets interiör (entré)

2. Magasin. Gymkedjan ger ut ett medlemsmagasin. Skapa namn + logo för magasinet samt gör två omslag, 1 innehållssida, 1 uppslag. 

3. Foodstore. Till god hälsa hör nyttig och god mat; gymkedjan har sitt eget varumärke med ekologiska färdigrätter och livsmedel. Namnge “mataffären” och skapa förpackningsdesign till:
- En färdig maträtt
- Ett valfritt livsmedel
- En dryck

4. T-Shirt print. Kunderna och medarbetarna är de bästa marknadsförarna.
Ägarna har sett att den effektivaste rekryteringen av nya medlemmar till gymmet sker man till man, mun till mun. Därför har man skapat en egen T-shirt kollektion där kunderna kan vara med och skapa motiven, som är kul att ha på sig, väcker uppmärksamhet, och ger bärarna anledning att snacka om gymkedjan. Som ambitiös och designintresserad kund vill du gärna bidra. Gör 1-2 motiv men gärna fler.

5. Brain Training-app. Gymkedjan kommunicerar även med sina kunder via en mobil-app. Appen har ett rörligt intro på 15 sekunder. Skriv en kort beskrivning av känslan (max 100 ord) och gör ett storyboard eller en rörlig skiss i Quicktime-format som visar hur det ser ut. Gör även ikonen för appen.

2/3 kalas

Bilder från min 25års-dag.. Frukost på morgonen och sedan var det dags för kalas. Men då dog batteriet..

I Onsdags på mitt 25års-firande i Jönköping. Vi spelade förfestspelet som jag fick av mina kära vänner..

// Ikväll blir det party igen

Sorry

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera.. Men jag skyller på en hektisk vecka. I helgen ska jag i alla fall se till att lägga upp lite bilder från mina olika födelsedagsfester..

// Fikasugen

RSS 2.0