Amerikanska blåbärs- och hallonmuffins

Foto: Martha Gustafson (jag)


Ingredienser (till ca 18st):
250 g margarin
4 dl strösocker
6 st ägg
4 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 krm salt
10 dl vetemjöl
2 dl mjölk
250 g frysta bär (t.ex. blåbär och hallon)


Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Smält sedan smöret i t.ex. mikron och blanda det sedan med sockret tills det blir jämnt och poröst (använda elvisp för att det skall gå snabbare). Blanda i äggen. Tillsätt sedan bakpulver, vaniljsocker och salt. Därefter blandar du stegvis i mjölet. Blanda sedan i mjölken. Sluta vispa så fort smeten känns jämn och fin. Vänd tillsist försiktigt ner bären med en slev/sked.

Placera ut 16-20 muffinsformar (stora formar) på en plåt och fördela smeten dem emellan (ca 3/4 med smet i varje form). Grädda dem i mitten av ugnen i ca 20min tills de fått gyllenbrun färg och fast form. Låt sedan svalna!

Tips: Vill du få muffinsarna att svälla över så där fint som alla fik har lyckats med? Använd då en muffinsplåt eller bind ett snöre eller tejpa runt dina formar så att de håller sig stadiga och inte töjs ut av smetens tyngd. Smeten har då ingen annan stans att ta vägen än uppåt och bildar då en fin liten hatt på toppen av muffinsen.

// Ät och njut!

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0