Veckans seriestrippar

Klicka för större bild...




// Mot duschen

Grattis...

...till Erik, Ludvig och Laholm!

Hemma i Borås firas E och L, medans här i Jönköping firas laholm! Vi ska strax på restaurang. Kör på rockstilen ikväll. För ikväll ska de dansas och head bangas på kåren som bara den :)



Fin min, i know.. :P

// Drop dead beautiful

Green








// National Geographic

Att vara eller inte vara? Det är frågan...

Mot Vara ska vi i vilket fall.. Tåget går vid två så nu får jag ta och sluta surfa runt på nätet och göra mig redo. Vara and Adam, here we come!

// Club Kronan

Epic Mickey

Jag fast.. spelar wii hela tiden. Så fort jag kommer hem från skolan tills jag går och lägger mig (okej, jag lagar ju mat, diskar och städar också). Har kört fast för tillfället dock så passar på att blogga lite istället. Kan rekomendera spelet dock.. Lite segt och förvirrande i början, men efter ett tag förstår man strukturen och då är man fast.



Imorgon bär det som sagt var av till Vara så ska väl ta och packa lite inför det nu. Sen fr vi se vad jag hittar på mer ikväll. Ska ta en paus från mickey i alla fall.. Kanske går jag och köper lite lösgodis och kollar på en film. Sprara all min energi till Vara imorgon så blir väl ganska lugnt ikväll.. Skönt med sådana kvällar med. Change of plans.. Går till Pipes med ett gäng och dricker en öl eller två istället. Trevligt!

// En vecka kvar till CSN

Veckans seriestrippar




// Natti

I got work to do

Idag skiner solen mer än vad den gjort på länge.. Men tyvärr är det väldigt kallt fortfarande.. Kan inte låta bli att längta lite extra efter våren dock. Vill grilla, använda vårjackan (kan väl inte dröja länge innan den åker på), lapa sol, att det ska bli lite grönare (utan allergi tack), sitta på uteserveringarna osv. Ge mig vår nu.. snabbt!

I helgen blir det Vara, vilket har varit planerat sen ett bra tag tillbaka. Så ska bli kul att det äntligen blir av. Lördag till Söndag ska vi göra Club Kronan osäkert.. Ska bli roligt att hälsa på Adam och se hur han bor med.. Tror bestämt det blir våfflor när vi anländer med.. Inte illa!

Om 20 minuter ska jag vara nere på Akademien (kåren) och steka burgare. Jag, Laholm och KSM är det som jobbar ikväll. Ska bli kuligt. Hade väl hellre varit på Akademien som gäst än som "anställd" ikväll dock.. Men pengarna tryter så det är lika bra.. Och man kan ju inte gå till Kåren varje Onsdag, det går ju faktiskt inte för sig.. Är rätt trevligt att jobba ändå. Och vi tre har ju alltid kul, vart vi än befinner oss..



// Bye bye

Ost-, skink-, broccoli- och champinjonspaj


Foto: Martha Gustafson (jag)

Ingredienser (stor form)

5 dl Vetemjöl
2 krm salt
200 g smör
3 msk vatten
250 g riven Wästerbottenost
3 dl strimlad skinka
4 st brockoliknippen
6 st champinjoner
6 st ägg
6 dl mjölk
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader och smörj en form med lite olja. Lägg i mjöl, smör och salt i en bunke (om du inte har en matberedare förståss). Blanda och knåda ihop ingredienserna (det är lättast att använda händerna). Tillsätt vattnet och blanda tills det blir en degklump. Ta upp degen tryck ut den i formen (det är egentligen meningen att man ska låta degen vila i kylskåpet först, men sådant orkar/hinner jag aldrig med). Picka degen lätt med en gaffel och förgrädda sedan pajskalet i ca 10-15 minuter.

Medans pajskalet är i ugnen så stek champinjonerna en aning i stekpanna med lite olja. När pajskalet är klart så strö ut lagom stora bitar av både broccoli och champinjoner i formen. Strö sedan över skinkan och osten. Häll sedan äggstanningen över ingredienserna och grädda pajen i ca 40 minuter, tills äggen stelnat.

Äggstanning: Blanda äggen, mjölken och fri mängs av salt och peppar i en bunke... Klart!

// Ät och njut!

Inget att säga

Kim-Ove är hemma hemma och det är jag med. Men till skillnad från hono så åker jag tillbaka till Jönköping idag. Ser inte alls fram emot veckan som kommer. Projekt, examensarbete, jobb på kåren och ensam i lägenheten. Vi får hoppas helgen kommer fort för den ser jag mer fram emot. Då blir det Vara med tjejerna.. Kuligt!

Har en mysig vovve bredvid mig. Hon ligger och snarkar så sött. Vill ta med henne hem.. Men hon skulle väl få panik i min lilla lägenhet.

// Solsidan ikväll

Red









// National Geographic

Blåa ränder

Idag har det varit riktigt fint väder. Tyvärr har jag befunnit mig inomhus större delen av dagen på grund av tentaplugg. Men jag och Kivve började i alla fall dagen med att sitta ute på "verandan" och äta frukost. Det var faktiskt riktigt varm och det var så skönt att känna solens strålar mot huden...

Med en sådan start på dagen var det svårt att inte tänka på vår och ljusare tider. Har till och med klätt mig utefter vårtemat ikväll. Det blev en marinblå- och vitrandig klänning, min Tommy Hilfiger-klocka (den är inte alls fejk, nej då..), glesstickad kofta och kornblått halsband. Allt känns lite seglaraktigt och med sådana klädder är det lätt att låtsas att det är varm ute trots allt klockan är sent...



Nu kommer tjejerna snart... Jag mest bara väntar och försöker plugga lite till. Men eftersom Sam och Kivve spelar Fifa är det svårt att koncentrera sig. Men vad gör det.. Det finns en dag imorgon också.. Då kan jag lära mig allt jag inte reda kan...

// Vad ska ni göra ikväll?

Tentaplugg och bakad potatis

Sitter och pluggar inför tentan på måndag. Gjort små tentafråge-lappar till mig själv.. Plus att jag ska köra tre-pricks-metoden (klara alla frågor minst tre gånger- en prick för varje rätt), så borde allt klara denna sista tenta. Sorgligt vore der väl annars.

Nu ska jag äta bakad potatis med skagenröra.. Och om en timma kommer tjejerna hit för mer plugg och lite öl.

// Vårsol

Veckans seriestrippar



Klicka för större bild

// Alla bara sover

Tjejkväll med lyx

Kan egentligen sova en halvtimma till. Men nu sitter jag i vilket fall här i min säng med en kopp kaffe och det är ganska trevligt det med måste jag säga. Vid tio är det dags för skolan och tentaplugg, så lika bra jag njuter ordentligt nu. Det kommer visselrigen mer av den varan idag. I eftermiddag/kväll ska det bli riktig tjejkväll med en massa njutning..

Efter lunch bär det nämligen av hem till Martina där vi ska floata (de har fyra floatingtuber.. eller vad man kallar det). Bra för både stress, huvudverk, nack- och muskelbesvär.. Hoppas min klaustrofobi (inte allvarlig sådan) klarar av det bara. Efter floatingen blir det kanske mer plugg. Sedan fixa sig för partaj. På schemat står också musslor och vitt vin.. Lyx i överflöd alltså.



// Kaffe

RSS 2.0